Violetinis Drebuluotis 50g

19.99

Neturime

Produkto kodas: VD50 Kategorija:

Drebuluotis (lot. Chondrus crispus) – pasikaustęs gyvybę gerinančiomis maistinėmis medžiagomis kaip sieros junginiai, amino rūgštys, beta karotenas, pektinas, folio rūgštis, geležis, jodas, bromas, cinkas, kalcis, kalis, selenas, fosforas, magnis, manganas, A, B, C, E ir K grupės organiniai junginiai. Ypač gausu kalcio, jodo, kalio chlorido, kalio bromido ir organinio silicio. Ypatingas pagalbininkas tiems, kuriuos vargina prasta mityba.

Surinkta: Karibų jūra, Jamaika

Paruošimas:

Pagrindinė taisyklė drebuluočio želatino paruošimui – tyras švarus vanduo. Nesilaikant šios taisyklės, gaminant želatiną vandenyje esantys neorganinės kilmės mineralai sureaguoja su drebuluočio organiniais mineralais, įvyksta cheminės reakcijos ir gaunasi užteršta, taukų tipo konsistencija, kurią vartoti griežtai draudžiama. Reikalingas blenderis (rankinis netinka).

Iš 50g sauso violetinio drebuluočio išeina pagaminti 1.5L želatino.

Į didesni indą (salotų dubuo), įdedame puse pakelio t.y. 25g sauso drebuluočio, užpilame didesniu kiekiu švaraus vandens ir laukiam 12-24h kol įsigers vanduo. Pasiruošiam blenderį, nuo drebuluočio nuvalom akmenukus ar kitas aplipusias žolių dalis, jeigu jų yra, ir tuo pačiu arba vėl švariu vandeniu nuplauname ir sudedame į blenderį. Viską sudėja, paspaudžiame prie dugno ir priklausomai nuo blenderio ašmenų ir galingumo užpilame švariu vandeniu ne daugiau kaip puse sudėto kiekio turintiems silpnesnius blenderius arba apsemiame vandeniu pilnai turintiems galingesnius blenderius. Kadangi su galingesniais blenderiais želatinas pasigamina kuo puikiausiai, tad silpnesniems blenderiams yra svarbiausia pati blenderiavimo pradžia. Užpylę vandeniu puse esamo kiekio, blenderiuojam iki tol, kol ašmenys nebepakabins drebuluočio. Tuomet įpilam tiek vandens, kad ašmenys vėl kabintų drebuluotį ir toliau blenderiuotų. Taip reikės daryti keleta kartų, kol susiformuos vientisa konsistencija. Po to galima pilti drąsiai vandenį iki 750ml žymos ir dar minute laiko blenderiuoti. Realiai silpnesniems blenderiams sublenderiuoti užtrunka iki 10min. Baigus blenderiuoti, supilam į švarius stiklainius ir dedam į šaldytuvą. Švariai paruoštas drebuluočio želatinas laikosi 4 savaites.

Vartojimas:

Minimalus vartojimas: 2 a. š. dienoje

Neturintiems problemų su skydliauke: 2-4-6 a. š. dienoje

Nevartoti turintiems hipertiroidizmą

Sužinoti daugiau apie Drebuluotis

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.