Keptas Moliūgas su Paprika ir Laukiniais Ryžiais

Ingridientai:

⚜️ Laukiniai ryžiai
⚜️ Moliūgas
⚜️ Paprika
⚜️ Svogūnai
⚜️ Prieskoninės žolelės
⚜️ Graikinių riešutų aliejus

Pirmiausiau pasiruošiam indą su laukiniais ryžiais, užpilam švaraus vandens, pasidedam ant orkaitės ir pasipjaustom moliūgą.

Susipjaustę moliūgą statom ant liepsnos laukinius ryžius. Tada susipjaustom papriką ir svogūnus.

Imam keptuvę, pilam savo spausto graikinių riešutų aliejaus, sudedam svogūnus ir pradedam kepti ant vidutinės liepsnos.

Šiek tiek svogūnams pakepus pabarstom imbiero šaknies miltelių ir pramaišom. Po kelių minučių dedam 2 valgomuosius šaukštus drebuluočio želatino ir vėl pramaišom. Iš kart po to sudedam moliūgą ir paprikas ir dar karta pramaišom.

Grybų sezono metu prieš moliūgą ir papriką galima įdėti grybų, ypač tinka voveruškos, šiek tiek patroškinti ir po to dėti sekančius ingridientus.

Toliau troškinam ir pora kartų pavartom keptuvės turinį. Tada pabarstom turimais prieskoniais, tai gali būti čiobrelis, raudonėlis, bazilikas, rozmarinas, kajeno pipiras ir/ar kiti. Visada galima paįvairinti priklausomai nuo to ką turime. Ant viršaus išspaudžiame pagal skonį 1-2 žaliasias citrinas ir pramaišom.

Troškinam ir užmetam akį ar laukiniai ryžiai baigia virti. Taip pat vietoj laukinių ryžių galime pakeisti į avinžirnius, bolivine balandą, fonio arba tef. Kadangi visų virimo laikas skiriasi, reikia atitinkamai susižieti.

Baigus virti laukiniams ryžiams, nupilam vandenį ir įdedam 1-2 valgomuosius šaukštus nerafinuoto kokosų aliejaus ir išmaišom. Taip pat galima įpilti kokybiško alyvuogių aliejaus kartu ar be kokosų aliejaus.

Baigus kepti moliūgui, supilam laukinius ryžius į keptuvės turinį ir viską išmaišom. Kadangi buvo krapų, tad juos susipjausčiau ir pabarsčiau ant viršaus.

Galima pasibarstyti tyros jūros druskos, bet ją naudokite tik baigus viskam kepti. Taip pat prie viso to galima pasidaryti salotų, priklausomai nuo kiekvieno poreikių.

Į Sveikatą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.